Salon Esprit

De beste aandacht voor je huid

Wat is een rimpel eigenlijk?

Een rimpel is een klein vouwtje in de huid/ huidoppervlak. Het is een soort cutane (huid) breuk doordat de huidstructuur daar wat zwakker is. De voornaamste oorzaak hiervoor is het afnemen van de eiwitten: Elastine en Collageen. Bindweefsel bestaat voor een groot deel uit collageen. Doordat collageen ‘slijt’ door samentrekken en beweging ontstaan er rimpels. Elastine zorgt voor soepelheid van de huid.
Rimpels kunnen worden ingedeeld in fijne rimpels. Deze rimpels ontstaan door afname van elastine. Typisch hiervoor is dat ze verdwijnen als de huid licht wordt aangespannen zoals de rimpels onder ogen. Diepe rimpels zijn groeven of plooien. Mimische rimpels, zoals de fronsrimpels of kraaienpootjes die ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het aanspannen van de spieren.

Rimpels ontstaan voornamelijk door:
1. Natuurlijke veroudering, versterkt door bijvoorbeeld stress of roken
2. Hormonale veroudering, zoals te zien op oudere leeftijd
3. Beweging
4. Uv-straling, bloodstelling aan te veel zonlicht

Behandeling rimpels verwijderen

Het verwijderen van rimpels is afhankelijk van het soort rimpel. Soms kunnen fijne rimpels verminderen door goede huidverzorging.

Rimpels en huidveroudering behandelen met vitamine A opbouw in de huid, wat lichte zuren gebruiken en combineren met Dermapen geeft prachtig resultaat.

Mimische rimpels, zoals rimpels bovenlip of rimpels voorhoofd of kraaienpootjes gebruiken we vaak injectables als Botox. Diepe rimpels die we niet goed met Botox kunnen verminderen, behandelen we met peelings, laser of fillers.

Kan ik zelf nog iets doen tegen rimpels?


Absoluut! Met de volgende stappen komt u een heel eind:

  • goede huidverzorging (opbouw vit A!)
  • microneedling
  • voldoende slaap
  • genoeg drinken, groene thee en/of water
  • veel groente en fruit met antioxidanten