Acne

Acne


Een probleemhuid of acne is het gevolg van een overproductie van de gewone lipidesecretie (lijkt op vet), talg genaamd, die de huid bedekt met een dunne beschermingslaag. Geslachtshormonen zijn de belangrijkste boosdoeners van deze huidaandoening. Het is vooral wanneer deze vitale moleculen fluctueren dat de huid de prijs hiervoor lijkt te betalen. Overgevoeligheid aan het mannelijk hormoon testosteron leidt tot een abnormale productie van talg en overtollige huidcellen (keratinisatie) in de talgfollikels. De talgfollikels zijn de kleine buisjes die de talg van de klier naar het huidoppervlak brengen.

Dit veroorzaakt op zijn beurt een ophoping en verstopping van de talgfollikels met zwarte of witte comedonen, infectie en uiteindelijk de microabcessen of zichtbare puistjes. Soms blijven deze abcessen niet klein, maar groeien ze uit tot sterk ontstoken abcessen die kunnen leiden tot ernstige littekens.

Hierdoor spreekt het vanzelf dat voor een succesvolle aanpak van acne op lange termijn drie essentiële stappen vereist zijn: de talgproductie normaliseren, keratinisatie van de talgfollikels normaliseren en tot slot de bijhorende bacteriën elimineren.

Verloop en Klachten


Puistjes kunnen je erg onzeker maken. Het begint vaak met enkele puistjes. Gebruik van verkeerde producten verergeren de huidtoestand. De puistjes breiden uit als de talgklieren steeds meer verstopt raken en de acnebacterie viert hoogtij door in een onjuist huidmilieu fijn uit te breiden. Wanneer acne niet meer actief aanwezig is, kunnen nog wel restverschijnselen zichtbaar zijn, zoals storende acnelittekens en pigmentvlekken (hyperpigmentaties).

 

Acnetherapie

Uitleg over juiste producten en verzorging, goed uitreinigen en juiste begeleiding helpen jou van je puistjes af. Salon Esprit  behandelt alle vormen van acne en acnelittekens, Er bestaat geen standaardbehandeling, flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De behandeling door Salon Esprit kan onder andere bestaan uit het manueel reinigen van de huid, het aanbrengen van peelings, microdermabrasie en/of camouflagetherapie. Acnelittekens kunnen worden onder andere aangepakt door middel van chemische peelings, microneedlingtherapie of (micro)dermabrasie. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Boek voor je eerste acnebehandeling een Discovery behandeling: dan bespreken we je huid uitvoerig, geven vast een eerste behandeling en bespreken je behandelplan en thuisadvies.

Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt. De hoogte van vergoeding en de eisen die de zorgverzekeraar daar aan stelt zijn per zorgverzekering verschillend. Acnetherapie valt onder de vergoeding uit de aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Meer informatie over de basis- en aanvullende zorgverzekeringen vindt u op deze pagina .

https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/acnetherapie#goto

 

 

 

 

Behandeling


Er zijn verschillende manieren om Acne te behandelen. Voordat we bepalen welke behandeling het beste bij jouw huid past zal er een kennismakingsconsult zijn. Hierdoor kunnen we jou de beste behandeling aanbieden.

Naast de behandeling raden wij aan om voedingssupplementen te gaan gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je huid van binnenuit ook verbeterd wordt. De supplementen van Advanced Nutrition Programme zijn speciaal ontwikkeld voor een acne-gevoelige huid. Bekijk de producten hier.

Tips


  • Zit zo min mogelijk aan je huid behalve twee keer per dag reinigen en vitamine a houdend product aanbrengen. (overige producten afhankelijk van de soort acne)
  • Camoufleer uitsluitend met Jane Iredale producten (geen afsluitend talc, wel kalmerend)
  • ANP Accumax capsules innemen helpt je enorm. Vraag bij ons om uitleg.
  • Vermijdt de zon en zonnebank omdat het de huid verdikt en verstopt en de zon de cellen beschadigt waardoor de huid meer pustels vormt en minder talgregulerend product kan opnemen.
  • Omega’s (visolie maar wel van zeer zuivere kwaliteit) reguleren je talg en vocht huishouding en werkt ontstekingsremmend. Wij adviseren ANP Skin omega’s