Witte Pigment Vlekken

Witte Pigment Vlekken


Vitiligo is een onschuldige maar soms ontsierende aandoening; door het verdwijnen van pigmentcellen verliezen delen van de huid en haren hun kleur, met name in het gezicht, op de handen en in de schaamstreek. Er ontstaan melkwitte vlekken in verschillende vormen en groottes.

Pityriasis Versicolor is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een schimmel (gist). De schimmel blokkeert de pigmentcellen. In de zomer worden dus tijdens het zonnen de plekjes niet meegekleurd. In warme, vochtige landen komt deze aandoening vaker voor. Selsun of daktarin smeren helpt. Het duurt zeker 3 maanden voordat het pigment zich weer heeft hersteld.

 

Behandeling


Behandeling van vitiligo is niet noodzakelijk en geeft vaak ook geen volledig herstel. In aanvulling op mogelijke arts behandelingen met hormooncrèmes (corticosteroïden), lichttherapie (PUVA en UVB) en huidtransplantaties kan de huidtherapeut u helpen om met een zeer goed dekkende camouflagecrème de witte vlekken zo goed mogelijk te verbergen (camouflagetherapie).

Ook is er de mogelijkheid om met behulp van een watervaste bruiningsspray de vlekken te camoufleren.
Hiervoor is de watervaste camouflage spray en/of de zelfbruiner van Curasano het beste geschikt. Met een handschoen kun je grote egale verdeling over je huid bereiken. Op plaatselijk witte vlekken dep je met een kabuki kwast het product op de huid.

Pytiriasis Versicolor behandel je met Selsun shampoo (gewoon bij drogist). Product aanbrengen, nacht laten inwerken.

Tips


  • Zonbescherming en camouflage.
  • Gebruik thuis de Environ pigmentlijn.
  • Laat jezelf behandelen met ionzyme apparaat.