Oudere Huid

Oudere Huid


Dit doet je huid voor je

De huid bestaat uit verschillende lagen: de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuidse weefsel. Deze lagen hebben als functie dat de huid water en elektrolyten in het lichaam kan vasthouden, waardoor alle lichamelijke processen goed blijven verlopen. Omgekeerd houdt de huid schadelijke stoffen vanuit de omgeving tegen. Je kunt hierbij denken aan bacteriën, virussen, vocht en koude.

Je hebt intrinsieke en extrinsieke huidveroudering

Net zoals alle andere organen, ontkomt de huid niet aan veroudering. De manier waarop de huid veroudert, kan echter sterk per persoon verschillen. Er zijn namelijk verschillende factoren verantwoordelijk voor huidveroudering. We maken daarbij onderscheid tussen intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke veroudering is het natuurlijke proces dat ‘vastligt’ in onze genen. Dit proces zorgt op den duur voor het ontstaan van fijne lijntjes, het dunner worden van de (epi)dermis door verlies van collageen, een verminderde elasticiteit, verlies van hydratatie en afname van celvernieuwing. De supplementen van ANP helpen ons de intrinsieke veroudering tegen te gaan.

(vitamine A, anti-oxidanten, Omega’3 en 6, vitamine C, Hyaluronzuur en gezonde bacterien probiotica)\
Extrinsieke veroudering wordt gestuurd door factoren van buitenaf, zoals uv-straling, roken, mimiek en alcohol. Dit proces kunnen we dan ook – tot op zekere hoogte – zelf in de hand houden. Extrinsieke huidveroudering is verantwoordelijk voor het ontstaan van diepe rimpels, onregelmatige (bruine) verkleuringen en een leerachtige structuur van de huid.

Verloop en Klachten


Rimpels door luchtvervuiling en je slaaphouding

Talloze onderzoeken op het gebied van extrinsieke huidveroudering bij identieke tweelingen laten zien dat blootstelling aan de zon en roken het meeste invloed hebben op de ‘zichtbare huidleeftijd’. Een interessant gegeven is ook dat een hogere Body Mass Index (verhouding lengte en gewicht) op latere leeftijd zorgt voor een jongere uitstraling. Een verklaring is dat een hoger vetgehalte het (natuurlijke) volumeverlies van de huid ondervangt.
De invloed van luchtvervuiling op de huid laat overigens ook sporen achter. Vervuilde lucht zorgt voor zogenaamde oxidatieprocessen in de huid met als gevolg de vorming van vrije radicalen en ontstekingsfactoren die een versnelde huidveroudering in de hand werken.
En tenslotte draagt zelfs je slaaphouding bij aan de vorming van rimpels. Druk op het gezicht – via kussen of matras – zorgt voor een herhaalde verstoring in de huid die uiteindelijk leidt tot vervelende lijntjes. De rugligging is de beste houding om slaaprimpels te voorkomen, maar dit schijnt maar 5% van de mensen te doen. Er bestaan speciale kussens die ervoor zorgen dat je tijdens je slaap op je rug blijft liggen en zonder kreukels in je huid wakker wordt.

Smeren en leefstijl houden rimpels tegen

Zolang het wondermiddel niet bestaat, kunnen we in ieder geval zorgen dat de extrinsieke factoren zo min mogelijk greep krijgen op de huid. Goed beschermen dus tegen zon en smeren met antioxidanten. Uiteraard helpt een gezonde levensstijl ook.

In de behandelingen stimuleren we de celdeling en brengen we vitamines, hyaluron en peptides zo ver mogelijk in uw huid. Ook de opname capaciteit van uw huid wordt bevordert door de dieptereiniging, het gebruik van verantwoorde zuren en gebruik van needling of microdermabrasie. Daarmee is de behandeling in de salon een perfecte aanvulling op uw dagelijkse verzorging en inname.

 

 

 

Behandeling


Behandeling met Environ

ENVIRON® Skin Care biedt een gamma aan van hoogst kwalitatieve huidverzorgingsproducten voor gelaat en lichaam. De high-tech formules bevatten ingrediënten waarvan de doeltreffendheid wetenschappelijk bewezen is. Deze formules werden samengesteld op basis van de nieuwste ontwikkelingen in anti-verouderingsonderzoek.

Bovendien past elke formule zich perfect aan ieders huid aan.

Therapeutisch correcte concentraties van vitamine A, anti-oxidanten, alfa hydroxyzuren (AHA’s), adaptogenen en peptiden, alsook zonbescherming, staan garant voor een effectieve en reële oplossing voor elk huidtype en huidprobleem.

 

Behandeling met Dr. Baumann

De ENVIRON® producten werden speciaal onwikkeld door plastisch chirurg Dr. Desmond Fernandes Zuid-Afrikaans cosmetoloog en plastisch chirurg met wereldfaam, om onze huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Sinds 20 jaar doet hij intensief onderzoek op het gebied van de huidfysiologie. Hij maakte geschiedenis door als eerste vitamine A in hoge effectieve dosissen te verwerken in huidverzorgingsproducten.

Het productenassortiment bestaat uit acht huidverzorgingssystemen met meer dan 40 producten. In meer dan 50 landen staan schoonheidsspecialisten, plastische chirurgen en dermatologen voor 100% achter de ENVIRON® filosofie.

BAUMANN COSMETIC garandeert u een gezonde natuurlijke huidverzorging met maximale werking. Deze werking wordt doorgaans aangeduid als “anti-aging”. Hiermee bedoelen we niet dat u niet ouder wordt, maar wel dat u uw kansen aanzienlijk vergroot om gezonder en mooier oud te worden.

Uw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse “voeding van de huid”. Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.

Tips


Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale “anti-aging” te bereiken:

  1. Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen. Maatregel 1.
  2. Maximale hydratatie van de hoornlaag. Maatregel 2.
  3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines. Maatregel 3
  4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen. Maatregel 4.
  5. Vervollediging van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid. Maatregel 5.
  6. Het toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten. Maatregel 6.
  7. Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten. Maatregel 7.