Nazorg Peeling/Dermapen

Voor- En Nazorg Instructies Chemische Peeling 


Uw huid ondergaat een (intensieve) peeling, een dermapenbehandeling, microdermabrasie of heeft dit ondergaan. 

Het is van belang dat u zich aan de voor- en nazorg instructies houdt om het proces optimaal te ondersteunen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Hierdoor is de kans op eventuele complicaties, die te lezen zijn in het informed consent, kleiner.

Voor de behandeling 

Om het herstelproces te bevorderen en hyperpigmentatie te voorkomen is het van belang om de huid in een goede conditie te brengen. Wij kunnen u een goed huidadvies geven afgestemd op uw huid. Zo raden wij u aan twee weken voorafgaand aan de peeling te reinigen met een exfoliërend product (Image Ageless Cleanser of Environ toner) om de huid goed voor te behandelen.

Na de behandeling 

Wat kan ik direct na de behandeling verwachten?

Het kan zijn dat u huid rood is, trekkerig aanvoelt, prikt, jeukt en licht gezwollen is. Bij overgevoeligheidsreacties kan het zijn dat deze bijeffecten heviger zijn. Deze huidreacties moeten binnen 1-2 dagen weer verdwenen zijn. Blijf niet te lang lopen met vragen over een reactie maar neem alstublieft contact op.

Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken, hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekend dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid. De schilfering en droogheid kunnen 3-5 dagen duren. Bij een diepe peeling kan dit langer aanhouden tot zo’n 10 dagen. De huid kan onrustiger worden en ook kunnen er korstjes ontstaan. Roken kan het genezingsproces vertragen. Wij geven u de nabehandeling voor thuis mee. De producten die u normaal gebruikt mag u een week tot twee weken bij intensieve peeling niet gebruiken.

Het serum dat u meekrijgt voedt de huid waardoor het afschilferingsproces minder zichtbaar is. Het is erg belangrijk dat u in dit proces niet gaat krabben aan de huid of aan losse vellen gaat trekken. Ditzelfde geld voor het scrubben van de huid. Hierdoor kunnen infecties of hyperpigmentaties ontstaan.

De enige toegestane makeup na uw peeling of dermapen behandeling is de Jane Iredale Mineral Make-up. Deze kunt u de gebruiken voor een camouflerend, herstellend, beschermend en verzorgend effect.

Belangrijk


  • 48 uur na de peeling en dermapen zon, sauna, hete baden en zweten vermijden.
  •  De huid beschermen met minimaal een goede zonbescherming (krijgt u mee).
  • Pigment onderdrukkende producten zijn noodzakelijk vanaf huidtype 2 of bij een pigmentgevoelige huid.
  • Bij gebruik van bijv. antibiotica of Prednison dit voorafgaande aan de behandeling melden!